Skip to content
0477/656 102 wanda@allureskincare.be GRATIS VERZENDING VANAF €85

Vitamine E, je huid zal je dankbaar zijn

Er is al veel geschreven over vitamine A en C in huidverzorging, maar weinig over vitamine E. Dit is onterecht want vitamine E is een echte weldoener voor je huid.

Vitamine E

  • Versterkt de beschermlaag van je huid waardoor het vocht dat zich in je huid bevindt niet zo snel verdampt, dus minder droge huid.
  • Zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt, het beperkt de schade aan je huidcellen door zonlicht en het maakt in combinatie met vitamine C pigmentvlekken
  • Zorgt ervoor dat andere werkzame ingrediënten in je huidverzorgingsproducten dieper in je huid kunnen getransporteerd worden (dieper in de huid moeten we onze huidcellen stimuleren om effect te hebben).
  • Is een sterk antioxidant (antioxidanten beschermen je cellen tegen vrije radicalen. Deze laatste worden veroorzaakt door zonlicht, junkfood, stress, vervuiling, enz. en kunnen vroegtijdige huidveroudering in de hand werken).

 

Ons lichaam maakt zelf geen vitamine E aan

We maken vitamine E niet zelf aan, maar hoe komt het dan in je huid terecht?

 

  • Via onze voeding (het zit onder andere in verse groenten, plantaardige oliën, granen en noten).

Vitamine E komt via ons lichaam in je talg terecht, en zo in de bovenste huidlaag. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine E. Dit is de reden waarom veel mensen last hebben van een droge huid.

  • Aanbrengen op je huid d.m.v. je dagelijkse huidverzorgingsproducten. Dus heb je last van een droge huid gebruik dan producten die vitamine E bevatten.

Vitamine E is zeer gevoelig voor licht en zuurstof.

Om ervoor te zorgen dat de vitamine werkzaam blijft is het belangrijk dat je crèmes en serums verpakt zijn in licht en luchtdichte flesjes en niet in een potje.

Ook moeten er aan het product met vitamine E andere antioxidanten toegevoegd worden om het werkzaam en stabiel te houden.

Dus wil je vitamine E in een product, dan krijg je er vitamine C bij. Wil je een product met vitamine C, dan krijg je er vitamine E bij. Ze zijn een onafscheidelijk duo en dit is de reden waarom niet alle “potjes” crème goed werken.

This Post Has 0 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Back To Top