Skip to content
0477/656 102 wanda@allureskincare.be GRATIS VERZENDING VANAF €85

Vervelende pigmentvlekken aanpakken

Wat een “never ending summer” dit jaar. Aan zonneschijn geen gebrek afgelopen maanden.

Zonlicht heeft een ontspannende werking, is prima voor de aanmaak van gelukshormoon en vitamine D in de huid. Het geeft ons een mooi bruin kleurtje. Helemaal geweldig toch.

Maar helaas, samen met dat bruine kleurtje kunnen er ook donkere pigmentvlekken verschijnen en dat is minder leuk.

Oorzaken hyperpigmentatie:

  • genetische aanleg,
  • hormonale veranderingen,
  • huidaandoening of verwondingen van de huid (littekens, acne, ..)

Maar hyperpigmentatie (bruine vlekjes) komt bijna bij iedereen voor naarmate je ouder wordt als gevolg van herhaalde blootstelling aan de zon. De UV stralen van de zon stimuleren de aanmaak van melanine en kunnen er na verloop van tijd voor zorgen dat er donkere vlekken op je huid verschijnen. andere benamingen voor deze vlekjes zijn zonnevlekken, ouderdomsvlekken of lentigines.

Wat kun je er aan doen

Een belangrijke stap om te voorkomen dat er zich nog meer pigmentvlekken ontwikkelen, is aanbrengen van zonnecrème met minerale filters als je naar buiten gaat.

Het gebruik van vitamine A is belangrijk voor verminderen van hyperpigmentatie doordat het de melagonese regelt (dit is het proces dat instaat voor de pigmentatie van je huid). Eenvoudig gezegd brengt het overactieve pigmentcellen weer tot rust.

Vitamine C is een ander belangrijk ingrediënt voor pigmentatie, omdat het de huid verheldert en donkere vlekken egaliseert.

Zorg ervoor dat je een krachtig serum gebruikt met minstens 5% ascorbinezuur (vit. C).

Tranexaminezuur is de nieuwe sterspeler voor verminderen van pigment, vooral bij melasma (zwangerschapsmasker). Het is mild en daardoor geschikt voor alle huidtypes, ook tijdens zwangerschap. Verkrijgbaar in serum en crème.

Diepe peelings en laserbehandelingen kunnen ook hyperpigmentatie aanpakken. Echter deze behandelingen kunnen best heftig zijn voor je huid en vervelende bijwerkingen hebben.

In mijn instituut kun je in het najaar milde, maar verhelderende behandelingen laten uitvoeren zoals peelings, resurfacing behandelingen en microneedling om het pigment weer te verdelen, zodat je vlekken minder opvallen.

Environ heeft het “Radiance” gamma ontwikkeld voor thuisgebruik om pigmentatie op alle vlakke aan te pakken op een zachte manier.

In combinatie met de microneedling roller voor thuis maak je microkanalen in de huid, zodat de producten die volgen dieper doordringen, en op hun beurt efficiënter zijn.

 

 

 

 

This Post Has 0 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Back To Top