Skip to content
0477/656 102 wanda@allureskincare.be GRATIS VERZENDING VANAF €85

Waarom irriteert jouw huid door een mondmasker?

Hallo

Irritatie, puistjes, roodheid rond de mond en op de wangen komen regelmatig voor de laatste maanden.

De coronamaatregelen zijn nodig, maar hebben helaas een negatieve impact op ons psychisch welzijn. Angst, misnoegen en ongemak geven stress en dit heeft een directe invloed op onze huid.

Waarom?

Ons centrale zenuwstelsel en onze huid hebben zich beide gevormd uit de ectoblast, een van de kiembladen die een embryo vormen. Dit verklaart waarom stress zo’n grote invloed heeft op onze huid. Denk maar aan een bruid die gegarandeerd een puist krijgt vlak voor haar huwelijk of de student die na de examenperiode last heeft van eczeem.

Stress heeft een invloed op ons hormonaal systeem. Stress tast de barrièrefunctie en het immuunsysteem van je huid aan. Dit benadeelt de hydratatie en werkt acne in de hand.

Dit verklaart de nadelige gevolgen van het dragen van een mondmasker. Je creëert psychische en fysische stress.

Gevolgen mondmasker

Het afdekken van je huid met een mondmasker heeft diverse persoonsgebonden gevolgen. Onder invloed van je uitgeademde lucht warmt je huid op, vooral op de wangen en rond de mond. Ook het transpireren en de afscheiding van talg neemt toe, waardoor je huid minder goed gehydrateerd is en de kans op irritatie, puistjes en zwarte puntjes toeneemt. Ook de voortdurende CO2 onder je masker verlaagt het zuurstofgehalte in je huid en deze heeft voldoende zuurstof nodig om goed te functioneren. Ook de voortdurende wrijving van je masker kan irritatie geven.

Niet verwonderlijk dat veel mensen last hebben van verstopte poriën, puistjes en roodheid. Je huid heeft meer dan ook behoefte aan extra verzorging.

Hoe kun je jouw huid helpen?

Doordat je huidflora of huidmicrobioom (de goede bacteriën die zorgen voor een goede weerstand van je huid) ook afnemen door het dragen van een mondmasker is het belangrijk om je huid op de juiste manier te reinigen met voorkeur gebruik je producten met een pH van 5 tot 5.5. De meeste huiden hebben ook behoefte aan hydraterende cosmetica, producten die de natuurlijke barrière van je huid herstellen en extra bescherming bieden tegen stress. Ingrediënten die je huid gaan helpen zijn onder andere: niacinamide, haverextract, hyaluronzuur, glucoaminoglycanen, bifida ferment lysate (probiotica), Pentavitin, enz.

Helaas is de psychische en fysische factor stress door het dragen van een mondmasker voor veel mensen momenteel niet te vermijden, maar verzorg je huid zelf met zachtheid en aangepaste cosmetica en laat tijdig je huid verzorgen in het instituut zodat je huidtint verheldert en je huidreliëf mooier oogt.

This Post Has 0 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Back To Top