Skip to content
0477/656 102 wanda@allureskincare.be GRATIS VERZENDING VANAF €85

Huidverzorgingsroutine volgens je menstruatiecyclus

Verander je huidverzorgingsroutine op basis van de verschillende fasen van je menstruatiecyclus.

Het idee hierachter is dat hormonale schommelingen tijdens je cyclus van invloed kunnen zijn op de conditie van je huid en dat je huid verschillende verzorging nodig heeft op verschillende momenten van de maand.

Hoe pas je deze cyclus routine toe op je huid?

In het algemeen kun je een basisverzorgingsroutine volgen die bestaat uit reinigen, tonen en hydrateren. Om deze routine aan te passen aan de verschillende fasen van je menstruatiecyclus, kun je kijken naar de specifieke behoeften van je huid op dat moment. Tijdens de luteale fase (de periode tussen ovulatie en menstruatie), kan je huid bijvoorbeeld vetter worden, dus je zou kunnen overstappen op een lichtere moisturiser of een gezichtsserum of reiniger met salicylzuur om puistjes te voorkomen. Tijdens de menstruatiecyclus kan je huid droger en gevoeliger worden, dus je zou kunnen overstappen op een rijkere moisturiser of een milde exfoliatie om de huid te kalmeren en te hydrateren.

Welke producten of cosmetica heb je nodig?

Over het algemeen heb je niet per se speciale producten nodig om skin cyclus routine toe te passen op je huid. Het gaat er meer om dat je bewust bent van de verschillende behoeften van je huid tijdens je cyclus en dat je je routine daarop aanpast. Dat gezegd hebbende, kan het gebruik van producten met ingrediënten als vitamine E, C, glycolzuur en Retinol helpen om de huid te beschermen en te hydrateren tijdens verschillende fasen van de cyclus.

Denk je dat jouw huid behoefte heeft aan verzorgingsroutine volgens jouw cyclus? Test eens uit en zie hoe je huid reageert op deze trend. Houd er wel rekening mee dat iedereen uniek is en dat wat voor de ene persoon werkt, misschien niet hetzelfde effect heeft op een ander. Ook vraagt behandeling van pigmentvlekken of andere huidcondities vaak een bestendige aanpak. Raadpleeg daarom je huidverzorgingsspecialist als je vragen hebt over wat het beste is voor jouw huid.

This Post Has 0 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Back To Top