Skip to content
0477/656 102 wanda@allureskincare.be GRATIS VERZENDING VANAF €85

Antioxidanten? Extra bescherming voor je huid tegen zonlicht!

Geweldig dat de temperaturen oplopen en we af en toe de zon weer voelen op onze huid.

Maar, zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid en kan leiden tot schade door vrije radicalen. Dit kan leiden tot een vroegtijdige veroudering van je huid en het vergroten van het risico op huidkanker. Antioxidanten zijn stoffen die deze schade aan jouw huid kunnen verminderen, doordat ze die vrije radicalen neutraliseren.

Antioxidanten die belangrijk zijn om de huid te beschermen tegen zonlicht:

  1. Vitamine C – Vitamine C is een sterke antioxidant die kan helpen bij het verminderen van de schade door de zon, zoals rimpels en fijne lijntjes. Het kan ook het collageen in de huid ondersteunen, wat kan leiden tot een gezondere en jonger ogende huid.

  2. Vitamine E – Vitamine E is een andere belangrijke antioxidant die kan helpen de huid te beschermen tegen zonlicht. Het kan ook helpen bij het verminderen van de schade door vrije radicalen en kan helpen de vochtbalans van de huid te behouden.

  3. Astaxanthine – Astaxanthine is een oranjerood pigment dat wordt geproduceerd door algen. het komt van nature voor in schaal- en schelpdieren en in bepaalde vissoorten. Het pigment is in staat om singlet zuurstof te neutraliseren. Singlet zuurstof is verantwoordelijk voor huidveroudering die ontstaat door uv-straling.

  4. Selenium – Selenium is een krachtige antioxidant die bijdraagt aan de bescherming van cellen tegen vrije radicalen (zonlicht, stress, vervuiling..) en het behoud van gezonde nagels en haren. de hoeveelheid selenium in de bodem varieert sterk per regio. Dat betekent dat de hoeveelheid selenium in onze voeding ook varieert.

Het is belangrijk om te onthouden dat antioxidanten d.m.v. suppletie en cosmetica alleen niet voldoende zijn om je huid te beschermen tegen zonlicht. Het is belangrijk om ook zonnecrème te gebruiken en om je huid te bedekken wanneer de zon op haar sterkst is. Zonnecrème met sterke antioxidanten zijn zeker een goede combinatie.

Kortom, antioxidanten kunnen helpen bij het beschermen van de huid tegen zonlicht. Door deze natuurlijke ingrediënten te gebruiken in je dagelijkse voeding en  huidverzorgingsroutine, kun je de gezondheid van je huid op de lange termijn verbeteren.

This Post Has 0 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Back To Top