Skip to content
0477/656 102 wanda@allureskincare.be GRATIS VERZENDING VANAF €85

5 tips om je droge huid winterklaar te maken

droge huid - winter

We gaan de winter tegemoet. Prachtige herfstkleuren, het geluid van knisperende bladeren onder je voeten.

Zachtjes tikt de regen tegen de ramen en loeit de wind om je huis, dan is het heerlijk om binnen te vertoeven en extra aandacht te besteden aan je huid.

Met de volgende 5 tips heb je minder kans op een droge, trekkerige en schrale winterhuid.

Hydrateren van je droge huid

Door de verwarming daalt de luchtvochtigheid, zo maakt je huid minder talg aan en de hoeveelheid vetten die van nature in je huid aanwezig zijn verminderen. Gevolg -> je huid wordt droger, er kan jeuk ontstaan of zelfs irritatie. Een droge huid laat je soms ook ouder lijken.

Oplossing? Smeren, smeren met:

 

Eet voldoende essentiële vetzuren

Vetten houden je cellen soepel en zijn uiterst doeltreffend tegen een droge huid. Daarom is het aan te raden om regelmatig walnoten, vette vis, avocado of geweekt lijnzaad te eten. Of je neemt een Omega 3 supplement zoals Skin Omega+.

 

Zorg voor voldoende probiotica op je menu

Probiotica in crèmes helpen je gevoelige huid herstellen, maar voldoende gezonde bacteriën in je darmen helpen ook je huid barrière intact te houden (natuurlijke beschermlaag van je huid). Eet regelmatig Kefir, kombucha of neem een huidsupplement met probiotica (levende gezonde darmbacteriën) zoals Youth Biome om de weerstand van je huid te verhogen.

 

Opgelet met warme douches

Ook al is het heerlijk om het warme water minutenlang over je hoofd en schouders te laten stromen, probeer toch de tijd onder een hete douche zo kort mogelijk te houden.

Het buitenste beschermlaagje van je huid (vet-vochtlaagje) wordt hierdoor aangetast waardoor deze droger en gevoeliger wordt.

Een laatste tip: verwen je huid met een gezichtsmasker

Maskers met zuren zijn een waardevolle aanvulling op je huidverzorging. De hoge concentratie aan werkzame stoffen helpen dode huidcellen verwijderen en je stimuleert je huid om meer vocht vast te houden.

Ideaal tijdens de koudere maanden en het zorgt voor een fijne ontspanning. Of breng gerust een nachtje door met een laagje Claytech masker van Environ. Het masker bevat vitamine E, het onmisbare ingrediënt voor een droge huid.

Ps. heb je nog vragen? Geef een seintje, dan help ik je graag verder. wanda@allureskincare.be

 

 

This Post Has 0 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Back To Top