Skip to content
0477/656 102 wanda@allureskincare.be GRATIS VERZENDING VANAF €85

In februari schreeuwt je huid om een detox

5 Detox tips voor je doffe winterhuid

De winter duurt lang, ook voor je huid. Heb jij ook last van een droge en vale huid met misschien hier en daar een puistje door het vele binnen zitten en iets ongezondere voedingsgewoonten? Want ja, was het bij jou ook allemaal zo gezellig en lekker tijdens de decemberfeesten en vervolgens nog wat feestjes in januari? Wil jij je huid ook een oppeppertje geven? Dan heb ik hier 5 tips en een smoothierecept voor jou. Want een “huiddetox” klinkt leuk, vind je ook niet? 

Vijf tips

Je huid Detoxen kan van binnen en van buiten uit:

1 . Hydrateren met water

Voldoende water drinken in combinatie met detox thee (bv. detox energy thee met cintroengras en paardenbloem van “Yogi”) maakt ons productiever, zorgt voor een beter uitscheiding van afvalstoffen en voor meer vocht in je huid.

2 . Blije darmen

Eet wat minder suiker en introduceer vooral voedingsmiddelen die de spijsvertering en darmen ondersteunen en stimuleren. Zoals (zuur)kool, spinazie, rucola, zalm, noten, uien, look, wortelen… Maar ook voedingsmiddelen die actieve, goede bacteriën bevatten zoals Kefir. Het bevordert de vertering van zetmeel en suikers in je lichaam. Door de hoge zuurgraad heeft het een gunstige invloed op de bacteriën in de darmen. Je huid zal je dankbaar zijn.

3 . Voedingssupplement

Een voedingssupplement voor je huid met een combinatie van goede darmbacteriën om de darmflora te ondersteunen zoals “Skin Youth Biome” van ANP geeft een betere hydratatie, heeft vaak een gunstig effect op huidontstekingen (eczeem, acne, rosacea…) en zorgt voor een gladdere huid. Het geeft ook een boost aan je immuunsysteem. Zoals het spreekwoord gaat, komt ware schoonheid van binnenuit. /allureskincare.be/merken/https:/

4 . Zuren

Je detox kuur is niet compleet zonder een huidverzorging met zuren. Hierdoor worden je huidcellen actiever zodat ze gifstoffen kunnen afvoeren, minder verstopte poriën en je huid houdt meer vocht vast. 

5 . Groente smoothies

Trakteer jezelf regelmatig op een groene smoothie. Eenvoudig te bereiden en de vitaminen en mineralen uit groene smoothies zorgen ervoor dat je huid er gezonder gaat uitzien.

Recept voor een groene smoothie

Ingrediënten:

  • 200 g verse spinazie
  • 200 g mango (blokjes) (diepvries Colruyt)
  • 1 tl gember
  • 1/2 rijpe avocado (door de vetten van de avocado neemt je lichaam de voedingsstoffen gemakkelijker op)
  • 350 ml rijst of amandelmelk (of water)
  • 1 rijpe banaan

Bereiding:

  • Rasp de gember.
  • Voeg de spinazie, de mangoblokjes, avocado, banaan en de gember toe aan de blender.
  • voeg vervolgens water, rijst of amandelmelk toe.
  • Blend alles tot een glad geheel en geniet van je groene smoothie.

 

This Post Has 0 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Back To Top